Πως εντοπίζω μία κρυφή κάμερα με το κινητό μου

Πως εντοπίζω μία κρυφή κάμερα με το κινητό μου. – Στη σημερινή κοινωνία όπου έχει διαμορφωθεί μία ανασφάλεια που δεν υπήρχε στο παρελθόν.

Όπου και να κοιτάξει κανείς παρατηρεί κάμερες ή ταμπέλες που προειδοποιούν για λειτουργία καμερών.

Πότε όμως θεωρείτε νόμιμη η καταγραφή εικόνας η ακόμα και ήχου σε έναν χώρο που επισκεπτόμαστε;

Στις περισσότερες χώρες η τοποθέτηση κάμερας σε χώρους που δεν υπάρχει ένδειξη που να ενημερώνει για την καταγραφή εικόνας δεν είναι νόμιμη. Χώροι όπως τουαλέτες, αποδυτήρια, καμαρίνια, υπνοδωμάτια, χώροι ξενοδοχείων αλλά και χώροι που υπάρχει ιδιωτική ζωή δεν είναι νόμιμη η τοποθέτηση καμερών και προσβάλουν την ιδιωτική ζωή. Η νόμιμη τοποθέτηση καμερών προϋποθέτει εμφανή προειδοποιητική σήμανση στους χώρους με αναγραφή και τους λόγους τους οποίους γίνεται η καταγραφή π.χ για λόγους ασφαλείας, η λόγους αδικημάτων κατά ζωής ή για κλοπές.

Χώροι ιδιωτικοί όπως ένα εμπορικό κέντρο, μία επιχείρηση, ένα νοσοκομείο, ή αποθήκες η τοποθέτηση καμερών είναι νόμιμη για λόγους ασφαλείας από τη στιγμή που υπάρχουν σημάνσεις προειδοποίησης.

Η τοποθέτηση καμερών σε τουαλέτες δημόσιες ή μη, αποδυτήρια, δωμάτια ξενοδοχείον, καμαρίνια και χώροι ιδιωτικής ζωής η τοποθέτηση κρυφών καμερών απαγορεύεται αυστηρά.

Τι γίνεται όμως με κρυμμένες κάμερες που δεν είναι νόμιμες και παραβιάζουν την ιδιωτική ζωή μας; Πως μπορούμε με τη βοήθεια του smartphone μας να ανιχνεύσουμε την ύπαρξη κρυφής κάμερας ;

Ας δούμε κάποιους τρόπους.

– Εντοπισμός κρυφής κάμερας Χωρίς App

Ακόμα και χωρίς να εγκαταστήσουμε κάποιο application στο κινητό μας μπορούμε να κάνουμε κάποια βασικά πράγματα για τον εντοπισμό κρυφής κάμερας.

Όλες οι συσκευές smartphone αλλά και οι φωτογραφικές μηχανές μπορούν να ανιχνευόσουν υπέρυθρο φως που χρησιμοποιεί μία κρυφή κάμερα για να νυχτερινή λήψη και δεν είναι ορατό από το ανθρώπινο μάτι.

Ας υποθέσουμε ότι είστε σε ένα δωμάτιο σκοτεινό και υποψιάζεστε ότι βρίσκετε στο χώρο μία κρυφή κάμερα, απλά σαρώνουμε με την φωτογραφική μηχανή του smartphone μας το δωμάτιο και τα σημεία που υποπτευόμαστε κοιτώντας την οθόνη του κινητού μας και σε περίπτωση που εντοπίσουμε κάτι την οθόνη θα φανεί μία πηγή φωτός μοβ ή λευκή, πράγμα που σημαίνει πως έχουμε ανίχνευση υπερύθρων που χρησιμοποιούν οι κάμερες για νυχτερινή λήψη.

– Εντοπισμός κρυφής κάμερας μέσω κλήσης

Άλλος ένας τρόπος να εντοπίσουμε μία κρυφή κάμερα χωρίς κάποιο application απλά και μόνο χρησιμοποιώντας το κινητό μας είναι μέσω του εντοπισμού του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου.

Απλά κάνουμε μία κλήση με το smartphone μας και ανοίγουμε το μεγάφωνο (ανοιχτή ακρόαση), στη συνέχεια μετακινούμε το κινητό μας γύρω από τα ύποπτα σημεία ενώ καλεί.

Εάν ακούσουμε τον θόρυβο παρεμβολής στην κλήση αυτό είναι ένδειξη ότι κάτι ύποπτο υπάρχει στον χώρο, κάποια κρυφή κάμερα ή μικρόφωνο που λόγο του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου αποκαλύφθηκε.

Πως εντοπίζω μία κρυφή κάμερα με το κινητό μου – trikala365.gr

Δείτε Σχετικά Δημοσιεύματα της κατηγορίας “ΧΡΗΣΙΜΑ” η επισκεφθείτε τo Trikala365.gr/mag

Ακολουθήστε το Trikala365.gr στο Google News  για τις σημαντικότερες ειδήσεις

trikala365.gr

Δείτε επίσης

Δείτε τα τελευταία δημοσιεύματα
Back to top button