Πώς να κρατήσετε τις αράχνες μακριά από το σπίτι σας

Πώς να κρατήσετε τις αράχνες μακριά από το σπίτι σας… Ακόμα κι αν είναι εντελώς ακίνδυνες, κανείς δεν θέλει πραγματικά τις αράχνες να κρέμονται μέσα στο σπίτι του.

Αλλά, πώς να τις απωθήσουμε με φυσικό τρόπο χωρίς να τις βλάψουμε, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι είναι πολύ ωφέλιμες, και χωρίς να εκθέσουμε την οικογένειά μας σε οποιεσδήποτε δυνητικά επιβλαβείς χημικές ουσίες;

Διαβάστε παρακάτω τις απαντήσεις που ψάχνετε!

ΜΕΝΤΑ

Γνωρίζετε ότι οι αράχνες μισούν τη μέντα; Ένας εύκολος τρόπος να μην επιτρέψετε στις αράχνες να εισβάλουν στο χώρο σας είναι να γεμίσετε ένα μπουκάλι ψεκασμού με αιθέριο έλαιο μέντας και νερό, και στη συνέχεια να ψεκάστε σε όλο το σπίτι σας. Με τον τρόπο αυτό, θα ξεφορτωθείτε τις αράχνες και ταυτόχρονα το σπίτι σας θα μυρίζει υπέροχα!!

ΞΥΔΙ

Το λευκό ξύδι έχει πάμπολλες χρήσεις. Μια από αυτές είναι ότι απωθεί τις αράχνες! Αντί λοιπόν για αιθέριο έλαιο μέντας, βάλτε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού ξύδι και νερό, και ψεκάστε σε όλες τις ρωγμές γύρω από το σπίτι σας.

ΓΑΤΕΣ

Η γάτα μέσα στο σπίτι αποτρέπει τις αράχνες περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Οι τετράποδοι φίλοι μας είναι μεγάλοι κυνηγοί και σίγουρα δεν θα αφήσουν μια αράχνη να σέρνεται στο πάτωμα χωρίς να αναλάβουν δράση.

ΕΣΠΕΡΟΔΟΕΙΔΗ

Είναι γνωστό ότι οι αράχνες μισούν όλα τα είδη εσπεριδοειδών. Τρίβοντας φλούδες εσπεριδοειδών σε περιοχές όπου συχνάζουν οι αράχνες, όπως περβάζια, ράφια, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τις κρατήσουμε μακριά. Ακόμη και το βερνίκι επίπλων με άρωμα λεμόνι διώχνει τις αράχνες!

ΚΕΔΡΟΣ

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σάπια φύλλα κέδρου γύρω από την περίμετρο του σπιτιού σας, για να κρατήσετε τις αράχνες έξω από το σπίτι σας. Αν έχετε πρόσβαση σε κέδρινα έπιπλα, ή κρεμάστρες κέδρου για τη ντουλάπα σας, είναι μια καλή επιλογή. Επίσης τα ροκανίδια κέδρου μέσα σε ντουλάπες, ή συρτάρια κάνουν τις αράχνες να το σκεφτούν δύο φορές πριν αρχίσουν να υφαίνουν τον ιστό τους!

ΚΑΣΤΑΝΑ

Τα κάστανα διώχνουν τις αράχνες, γι αυτό αν τοποθετήσετε κάστανα σε σημεία εισόδου στο σπίτι σας, θα κρατήσουν τις αράχνες έξω.

ΚΑΠΝΟΣ

Ακούγεται παράξενο, αλλά οι αράχνες μισούν τον καπνό, όσο μισούν τα λεμόνια και τα κάστανα! Μπορείτε να ρίξετε μικρά κομμάτια καπνού σε σημεία που συχνάζουν οι αράχνες, ή μπορείτε να μουλιάσετε τον καπνό μέσα σε νερό και στη συνέχεια να ψεκάστε το μίγμα στο σπίτι σας.

Πώς να κρατήσετε τις αράχνες μακριά από το σπίτι σας – trikala365.gr

Δείτε Σχετικά Δημοσιεύματα της κατηγορίας “ΧΡΗΣΙΜΑ” η επισκεφθείτε το Trikala365.gr/magazine

Ακολουθήστε το Trikala365.gr στο Google News  για τις σημαντικότερες ειδήσεις

trikala365.gr

Δείτε επίσης

Δείτε τα τελευταία δημοσιεύματα
Back to top button