Πότε τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν όσο τα συμβατικά;

Πότε τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν όσο τα συμβατικά; – Το αυξημένο κόστος των EVs έχει άμεση σχέση με το κόστος των μπαταριών του, οπότε είναι προφανές προς τα που στρέφονται οι προσπάθειες.

Με τα τρέχοντα δεδομένα η τιμή της μπαταρίας αντιστοιχεί πάνω κάτω στο 1/3 της συνολικής τιμής ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, οπότε είναι μάλλον λογικό οι όποιες μειώσεις των τιμών τους να είναι άμεσα συνυφασμένος με το κόστος κατασκευής των μπαταριών. Με βάση τα τελευταία δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας (2021) είναι κατά μέσο όρο 123 ευρώ ανά kWh.

Στον πρώτο παράγοντα η οικονομική βελτίωση θα προκύψει από τη μείωση της ποσότητας των ακριβών πρώτων υλών που αποτελούν στοιχεία της σύνθεσής τους, αλλά και από την αύξηση της ενεργειακής τους πυκνότητας.

Αντίστοιχα θα απλοποιηθεί και η σχεδίαση της δομής τους, που θα έχει σαν επακόλουθο την πιο απλή αλλά και πιο οικονομική διαδικασία παραγωγής τους.

Με όλα αυτά η μείωση του συνολικού κόστους των μπαταριών, σύμφωνα με τα δεδομένα έρευνας της Berylls και του εξειδικευμένου ινστιτούτoυ Frauenhofer, θα μπορεί να φτάσει μέχρι και το 32% των τρέχοντος. Δηλαδή θα διαμορφωθεί στα 94,0 ευρώ την kWh, τιμή που θα επιτρέψει στην πράξη την εξομοίωση των τιμών των ηλεκτρικών μοντέλων με αυτές των αντίστοιχων με συμβατικούς κινητήρες.

Κάτι που αναμένεται να γίνει σε περίπου μια πενταετία από τώρα, το 2028.

Πότε τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν όσο τα συμβατικά; – trikala365.gr

– Δείτε Σχετικά Δημοσιεύματα της κατηγορίας “ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ”

– Ακολουθήστε το Trikala365.gr στο Google News  για τις σημαντικότερες ειδήσεις

trikala365.gr

Δείτε επίσης

Δείτε τα τελευταία δημοσιεύματα
Back to top button