Πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα στο Ζάρκο Τρικάλων | ΦΩΤΟ

Σήκωσε άσφαλτο, ξερίζωσε δέντρα, κατέστρεψε καλλιέργειες χείμαρροι μετατράπηκαν σε ποτάμια, πλημμύρισαν αυλές σπιτιών και εκτάσεις αργά το απόγευμα στο Ζάρκο

Πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα στο Ζάρκο Τρικάλων! Άνοιξαν οι ουρανοί αργά το απόγευμα της Τρίτης στο Ζάρκο, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο που οδηγεί στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπως και σε πολλά σημεία του αγροτικού δικτύου.

Για περίπου μισή ώρα στο χωριό επικρατούσαν ακραία καιρικά φαινόμενα με τις λέξεις να θεωρούνται φτωχές για να περιγράψουν τα όσα συνέβαιναν στο χωριό αλλά και περιμετρικά αυτού.

Η ισχυρή νεροποντή συνδυαζόταν με ανεμοθύελλα που κατέστρεφε τα πάντα στο πέρασμά της.

Η ισχυρή νεροποντή συνδυαζόταν με ανεμοθύελλα που κατέστρεφε τα πάντα στο πέρασμά της.Δέντρα ξεριζώθηκαν, αμπελοκαλλιέργειες καταστράφηκαν στην κυριολεξία από τους ισχυρούς ανέμους, μεγάλοι όγκοι νερού κατηφόρισαν από τον ορεινό όγκο παρασύροντας πέτρες, αποκολλώντας άσφαλτο, χείμαρροι μετατράπηκαν σε ποτάμια, πεδινές εκτάσεις και καλλιέργειες πλημμύρισαν ενώ τα νερά έφτασαν στις αυλές των πρώτων σπιτιών του χωριού.

Το νερό των χειμάρρων σε πολλά σημεία ξεπερνούσε τα δυο μέτρα, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα Πυροσβεστική και Αστυνομία, μιας και ένας εκ των χειμάρρων διέρχεται της παράπλευρης οδού της εθνικής οδού Τρικάλων Λάρισας.

Επί ποδός βρέθηκε και ο Δήμος Φαρκαδόνας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

Οι κάτοικοι πραγματικά δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν, μιας και οι εικόνες και το σκηνικό που διαμορφωνόταν προκαλούσε μονάχα φόβο.

οι εικόνες και το σκηνικό που διαμορφωνόταν προκαλούσε μονάχα φόβο.

krinitrikalon.gr

Πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα στο Ζάρκο Τρικάλων

Back to top button
Close