Σε λειτουργία το Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο στην Πύλη Τρικάλων

Ένας μικρός θησαυρός της περιοχής μας, ένα στολίδι, με ανυπολόγιστης αξίας εκθέματα!!!

Σε λειτουργία το Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο στην Πύλη Τρικάλων – Οι παλαιότεροι θα θυμηθούν και θα νοσταλγήσουν, οι νεότεροι θα μάθουν.

Στο εν λόγω Μουσείο, το οποίο στεγάζεται στο παλιό & πέτρινης κατασκευής Δημ. Σχολείο, 150τ μέτρων, με άπλετη θέα στον τρικαλινό κάμπο & έναν αρκετά ευρύχωρο αύλειο χώρο, της Κοινότητας του Αγ. Βησσαρίωνα.

Φιλοξενούνται & θα εκτίθενται στο ευρύ κοινό  εκθέματα  ανυπολόγιστης πολιτιστικής αξίας που αφορούν & αναβιώνουν στην ουσία τον, λαογραφικό, τεχνολογικό & όχι μόνο τομέα της καθημερινής ζωής της παραδοσιακής κοινωνίας του τόπου.

Για τον τρόπο ζωής, για τις ενδυμασίες, για τα ξεχασμένα επαγγέλματα των κατοίκων της περιοχής…

Ο Δήμαρχος Πύλης, κ. Κωνσταντίνος Μαράβας, ενθουσιασμένος για την ολοκλήρωση του έργου προσκαλεί όλο τον κόσμο για να το δει, για να το θαυμάσει και να το αγαπήσει.

 

Το Ιστορικό-Λαογραφικό & Νομισματικό Μουσείο στην Τ.Κ. του Αγ. Βησσαρίωνα του Δήμου Πύλης.

Στο Μουσείο να πούμε ακόμη ότι φιλοξνούνται & Ομοιώματα τα οποία θα διαθέτουν & κίνηση, με ειδικό μοτέρ, το οποίο ενεργοποιείται με αισθητήρα κίνησης, όταν ένας επισκέπτης περνάει από μπροστά του, προσδίδοντας μια άλλη δυναμική στο θέμα που αυτά αναπαριστούν.Σε λειτουργία το Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο στην Πύλη Τρικάλων

Όλα αυτά δημιουργήματα του συλλέκτη Νικολάου Απ. Μαρδάνη.  [ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ]

Τρικαλινός συλλέκτης με συλλογή που ξεπερνά τα 20.000 αντικείμενα!

Σε λειτουργία το Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο στην Πύλη Τρικάλων
Back to top button
Close