Θεοφάνεια 2019: Σε συνθήκες παγετού ο αγιασμός των υδάτων στα Τρίκαλα!

Το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε σήμερα, εορτή των Άγιων Θεοφανείων, στην πόλη των Τρικάλων, δεν εμπόδισε τελικά να γιορταστεί με ιδιαίτερη λαμπρότητα και Θρησκευτική ευλάβεια η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στον Ληθαίο ποταμό.

Θεοφάνεια 2019: Σε συνθήκες παγετού ο αγιασμός των υδάτων στα Τρίκαλα! – Σύσσωμες οι θρησκευτικές, πολιτικές, στρατιωτικές αρχές του τόπου αλλά και όλος ο Τρικαλινός λαός, γιόρτασε με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα την εορτή των Αγίων Θεοφανείων.

Σε συνθήκες παγετού ο αγιασμός των υδάτων στα Τρίκαλα!

Μετά την επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου, σχηματίστηκε πομπή η οποία συνοδεία της φιλαρμονικής που παιάνιζε χαρμόσυνα, κατέληξε στην κεντρική γέφυρα της πόλης, όπου πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή του αγιασμού των υδάτων.

Αρκετός κόσμος κατέκλυσε τα μέρη γύρω από την γέφυρα για να παρακολουθήσει την τελετή, παρά το τσουχτερό κρύο.

Σε συνθήκες παγετού ο αγιασμός των υδάτων στα Τρίκαλα!

Τέσσερα άτομα ήταν έτοιμα και είχαν λάβει θέση προκειμένου να πιάσουν τον Άγιο Σταυρό και τελικά μετά το ρίξιμο του Σταυρού στα κρύα νερά του Ληθαίου, ο τυχερός που κατάφερε να τον ανασύρει ήταν ο Νικόλαος Χαρίσης, ο οποίος εκτός από την ευλογία του Μητροπολίτη, πήρε και σαν δώρο έναν χρυσό Σταυρό.

Θεοφάνεια 2019: Σε συνθήκες παγετού ο αγιασμός των υδάτων στα Τρίκαλα!
Back to top button
Close