Συναυλία Αφιέρωμα στον Χρ. Κολοκοτρώνη | 21-2-19

Συναυλία Αφιέρωμα στον Χρ. Κολοκοτρώνη! Στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου στις 8:30 μμ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΧΡ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

Ο Παναγιώτης Κολοκοτρώνης και η Ασπασία Στρατηγού συμπράττουν με την Ορχήστρα και παρουσιάζουν ένα απάνθισμα από τα ποιο όμορφα τραγούδια του Χρ. Κολοκοτρώνη.

Για πρώτη φορά η πόλη μας τιμά με μια τόσο σημαντική εκδήλωση τον Χρ. Κολοκοτρώνη, έναν ακόμα από τους μεγάλους της Τρικαλινής Σχολής του λαϊκού τραγουδιού που μας άφησε παρακαταθήκη ένα τόσο πλούσιο και σημαντικό έργο.

Τον δημιουργό πολύ μεγάλων, αγαπημένων επιτυχιών του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, τιμά με μεγάλη συναυλία το Μουσείο Τσιτσάνη.

Ο Χρήστος Κολοκοτρώνης, ένας ακόμη από τους μεγάλους της «τρικαλινής σχολής» του λαϊκού τραγουδιού, τιμάται και με συναυλία, στις 21 Φεβρουαρίου 2019.

Προηγήθηκε στις 5 Ιουλίου 2018, η οφειλόμενη απόδοση τιμής με την ονοματοθεσία πλατείας προς τιμή του, επίσης στα Τρίκαλα.

Αυτή τη φορά, η συναυλία με τους Παναγιώτη Κολοκοτρώνη και Ασπασία Στρατηγού, προσφέρει ένα απάνθισμα των πολύ μεγάλων επιτυχιών του, των στίχων που σημαδεύουν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία:
Πολλές φορές, Δε θέλω να με κλάψετε, Κοινωνία ένοχη, Μπρος στα κλειστά παράθυρα (Ο δρόμος ), Στο άδειο προσκεφάλι, Τέτοια κούκλα και τσαχπίνα, Την έδιωξα κι όμως την αγαπώ Εγώ με την αξία μου, Εγώ το πλουσιόπαιδο, Απόψε φίλα με ( Η τελευταία νύχτα), Έχεις κορμί αράπικο Βόλτα στην Ελλάδα ( Βόλο, Λάρισα, Καρδίτσα ), Ένα τραγούδι θλιβερό, Ζιγκουάλα, Γλυκιά μου Αθηναίισσα, Είδα κι έπαθα κυρά μου ( Πω πω κάτι μάτια), Κλάψε με μάνα μου γλυκιά Καμπάνα χτύπα σήμερα, Είναι αργά,  Εργατιά,  Θεσσαλονίκη μου, Τι όμορφη που είσαι όταν κλαις και τον γνωστό ύμνο της ΑΕΚ

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου στις 20:30 με τη δυνατότητα ενίσχυσης του Μουσείου Τσιτσάνη μέσω κουπονιών.

Συναυλία Αφιέρωμα στον Χρ. Κολοκοτρώνη

Back to top button