Στα βήματα του “Αϊνστάιν” ο Δημήτρης Λώλας από τα Τρίκαλα

Ένα παιδί με ήθος και ευπρέπεια , μετρημένο παρά τις  σημαντικές επιδόσεις του.

Στα βήματα του “Αϊνστάιν” ο Δημήτρης Λώλας, αφοσιωμένος στη μελέτη των Μαθηματικών, ο 18χρονος  Δημήτρης Λώλας , προερχόμενος  από τα Τρίκαλα την πόλη που έχει παράδοση στην ανάδειξη μαθηματικών ταλέντων, ετοιμάζεται να φύγει και αυτός στο εξωτερικό για να σπουδάσει τι άλλο, Μαθηματικά.

Τα Μαθηματικά αποτελούν για τον Δημήτρη Λώλα επιλογή ζωής, αφού με αυτά ασχολείται και στον ελεύθερο χρόνο του και είναι μέρος της ζωής του.

Κερδίζει τα χρυσά βραβεία το ένα μετά το άλλο σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς μαθηματικών και κρατά την σημαία και το ηθικό των Ελλήνων ψηλά σε δύσκολους καιρούς, υπενθυμίζοντας σε όλους, πως όταν οι ‘Ελληνες θέλουν, μεγαλουργούν.

‘Εχει ήδη δύο Ολυμπιακά μετάλλια στα Μαθηματικά …

και όπως φαίνεται φέτος θα κατακτήσει και τρίτο ,όπως επίσης χρυσά σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς και πολλές διακρίσεις.

Μαθητής της Γ’ Λυκείου, είναι γιός δύο εξαιρετικών γονέων που τον στηρίζουν στις προσπάθειες του και έχει μεγαλύτερο αδελφό τον Παναγιώτη που έχει επίσης διακριθεί στα Μαθηματικά με χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια και που ολοκληρώνει το διδακτορικό του στο διεθνούς φήμης πανεπιστήμιο των ΗΠΑ Στάνφορντ,ετοιμάζεται να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις ενώ έχει ήδη γίνει δεκτός  στο διακεκριμένο Πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας Κέιμπριτζ με πλήρη υποτροφία.

Παράλληλα αναμένει απαντήσεις στις αιτήσεις που έχει υποβάλει σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, στα οποία εάν γίνει δεκτός θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί κοντά στον αδελφό του και να συνεχίσουν μαζί τις σπουδές τους στα Μαθηματικά που τόσο τους εκφράζουν.

‘Οπως ο ίδιος δηλώνει «Τα Μαθηματικά για μένα είναι μια σπουδαία επιστήμη, που σε βοηθά να αντιληφθείς τον κόσμο. Μπορείς να εξηγήσεις διάφορα φυσικά φαινόμενα, να καταλάβεις καλύτερα πράγματα που γίνονται γύρω σου».

Ο Δημήτρης Λώλας βαδίζοντας στα βήματα του “Αϊνστάιν “αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα για τους νέους, δείχνοντας πως όταν θέλεις μπορείς να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου, με αφοσίωση, πειθαρχία και μελέτη.

Στα βήματα του “Αϊνστάιν” ο Δημήτρης Λώλας από τα Τρίκαλα

Back to top button
Close