Τα Δωμάτια Θυμού όπου τα σπας όλα!!!

Σε όλο τον κόσμο,υπάρχει πλέον «συσσωρευμένος θυμός».

Τα Δωμάτια Θυμού όπου τα σπας όλα!!! Οι πολίτες του κόσμου,οι Ευρωπαίοι ,οι Αμερικανοί,οι Ασιάτες ειναι πλέον μονίμως εξοργισμένοι,με τις πολιτικές των ηγεσιών που τους έχουν οδηγήσει και τους οδηγούν στην δυστυχία, στην φτώχεια,στην εξόντωση,και στο θάνατο ακόμη είτε μέσω της οικονομικής κρίσης,ειτε των πολέμων,των ρατσιστικών διακρίσεων,και σε προσωπικό επίσης επίπεδο, στην καταράκωση της υπερηφάνειας, της αξιοπρέπειας, της ίδιας της ύπαρξής τους

Αυτός ο διαμόνιος,ο άνθρωπος όμως, βρήκε χρησιμοποιώντας μια γνωστή ψυχολογική ανάγκη για εκτόνωση του θυμού και μαζί και του έντονου στρέςς,ένα τρόπο πιο αποτελεσματικό να μετατρέπει την μαζεμένη εσωτερική ενέργεια ,σε κινητική, να ξεσπα και να ανακουφίζεται Εκμεταλεύτηκε με λίγα λόγια την αναγκη να «σπασεις το βάζο» για να εκτονωσεις το θυμό σου η «να πετάξεις ένα τασάκι στο κεφάλι» αυτού που σ’έχει φέρει στον «νυν και αεί» , δημιουργώντας το τρελό σημερινο φαινόμενο που λέγεται « Δωμάτιο Θυμού»( rage room στα αγγλικά)

Αρχικά σαν μόδα ξεκίνησε στην Αμερική, πήγε στο Τορόντο του Καναδά, στο Τόκυο και το Λος Αντζελες στην Μόσχα και το Καϊρο και πρίν λίγους μήνες ήρθε φυσικά και στην Αθήνα…

Ανοιξε ενα μαγαζί, με τον τίτλο “Λίμπα”, από δύο γυμναστές που έφεραν την ίδέα από ένα ταξίδι τους στη Λατινική Αμερική.

Είναι ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο κέντρο της Αθήνας, στου Ψυρρή όπου οι πελάτες διασκεδάζουν και παράλληλα εκτονώνονται σπάζοντας ποτήρια, μπουκάλια, κινητά τηλέφωνα, ακόμη και τηλεοράσεις.

Για να μπορέσει κάποιος να “τα σπάσει” (κυριολεκτικά) θα πρέπει πρώτα φυσικά να εξοπλιστεί με τα απαραίτητα, δηλαδή τη συγκεκριμένη στολή, προστατευτικά γάντια, γυαλιά και κράνος ασφαλείας για να αποφύγει τυχόν τραυματισμούς.

Όπως διαβάζω,γιατί δεν πήγα ακόμη, υπάρχουν τέσσερα “πακέτα” σπασίματος, που ξεκινάνε από 5 και φτάνουν μέχρι 100 ευρώ:

Το πιο οικονομικό πακέτο για να τα κάνετε λίμπα ακούει στο όνομα «Μπουκαλοκόλαση», περιλαμβάνει κυρίως μπουκάλια και κοστίζει 5 ευρώ.

Κατόπιν υπάρχει η εκδοχή του «Ηλία Ρίχτο» που κοστίζει 15 ευρώ και περιλαμβάνει 2 μπουκάλια, δύο κινητά τηλέφωνα, 2 κολωνάτα ποτήρια, 2 σφηνάκια και 2 πιάτα.

Στο τρίτο επίπεδο συναντάμε το «Ώπα» (10 μπουκάλια και 30 πιάτα στα 30 ευρώ) ενώ οι πιο..θυμωμενοι μπορούν να διαλέξουν το πακέτο ονόματι «Χάος» όπου θα σπάσουν 80 μπουκάλια, 2 τηλεοράσεις, 5 κινητά, 10 κολωνάτα, 10 σφηνάκια και 10 πιάτα -ωστόσο, είναι “τσουχτερό” οικονομικά, καθώς κοστίζει 100 ευρώ.

Οι τιμές στις άλλες πόλεις ειναι βεβαίως διαφορετικές.

Στις ΗΠΑ αρχίζει το πακέτο από 25 δολ, στην Μόσχα και σε Τόκυο ,Λος Αντζελες από 150-500δολ.

Στο Τορόντο το ονομάζουν « Δωμάτιο Οργής» και επιτρέπεται να φέρει καποιος και προσωπικά του είδη για σπάσιμο (κυρίως αναμνηστικά από παλιέςσχέσεις ή διαλυμένους γάμους!!!),

Στο Κάιρο ,ένα βιβλιοπωλείο-καφέ ,οργάνωσε ένα «Δωμάτιο Ουρλιαχτών» όπου για 10 λεπτά οποιος έχει ανάγκη μπορεί να ξεσπάσει ουρλιάζοντας …δωρεάν!

Η Επιστήμη βέβαια ασχολήθηκε ήδη με το φαινόμενο και το χαρακτήρισε «καθαρτική εμπειρία ‘’Δεν πρόκειται για μορφή πνευματικής βοήθειας, δεν αγγίζει την ιατρική επιστήμη και σε καμία περίπτωση δεν την αντικαθιστά’’.

Η αμερικανίδα ψυχολόγος Dr. Jennifer Hartstein ειπε μιλώντας σχετικά VERTISING ‘’Όλοι μας θυμώνουμε, είμαστε άνθρωποι και θέλουμε να κάνουμε αυτό που έστω και μία φορά έχουμε ονειρευτεί, να τα σπάσουμε όλα χωρίς να υποστούμε τις συνέπειες’’.

Την άποψη αυτή όμως δεν συμμερίζονται αλλοι ειδικοί, οι οποίοι προειδοποιούν πως κάτι τέτοιο δεν είναι τοσο απλό. ‘’Το πρόβλημα κάποιου μπορεί να επιδεινωθεί και μία ανάλογη πρακτική να αποδειχθεί επικίνδυνη γιατί αυξάνει τα επίπεδα θυμού και την επιθετικότητα’’

Τα Δωμάτια Θυμού όπου τα σπας όλα!!! – trikala365.gr

Δείτε Σχετικά Δημοσιεύματα της κατηγορίας “ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ” – Ακολουθήστε το Trikala365.gr στο Google News  για τις σημαντικότερες ειδήσεις

trikala365.gr

Δείτε επίσης

Δείτε τα τελευταία δημοσιεύματα
Back to top button