Τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία κάθε ζωδίου

Τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία κάθε ζωδίου – Όλοι – σχεδόν – καμαρώνουμε για τα δυνατά σημεία της προσωπικότητάς μας και προσπαθούμε να τα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για εμάς.

Πιο δύσκολα, ωστόσο, θα παραδεχτούμε τα αδύναμα σημεία μας, πράγμα που αποβαίνει σε βάρος μας, καθώς η αποδοχή είναι το πρώτο στάδιο προς την αντιμετώπισή τους. Το ίδιο ισχύει και στον ζωδιακό κύκλο.

Κάθε εκπρόσωπός του χαρακτηρίζεται από ένα στοιχείο πολύ δυνατό και χρήσιμο, ωστόσο βρίσκει απέναντί του ένα αντίβαρο, το οποίο πρέπει να γνωρίζει εξίσου καλά για να επιβιώσει την κάθε μέρα.

Ποια είναι, λοιπόν, τα δυνατά και ποια τα αδύναμα σημεία κάθε ζωδίου;

Κριός

Ο Κριός είναι πρωτοπόρος σε όλα. Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο στο μυαλό του όταν αποφασίσει να πραγματοποιήσει μία ιδέα. Ή, μάλλον, το μοναδικό εμπόδιο είναι η τάση του να βαριέται εύκολα και να παρατάει υπέροχα project στη μέση, κάνοντας μάλιστα σαν αυτά να μην υπήρξαν ποτέ.

Ταύρος

Η σιγουριά που εκπέμπει ένας Ταύρος, η αξιοπιστία του και η υλική γενναιοδωρία του είναι τρία πράγματα που δεν τα βρίσκει κανείς εύκολα στα άλλα ζώδια. Ωστόσο, το πρόβλημα του Ταύρου είναι πως συχνά γίνεται εμμονικός και δε μπορεί να δει μία κατάσταση από διάφορες πλευρές της.

Δίδυμοι

Πρόκειται για ένα από τα πιο προσαρμοστικά ζώδια. Μπορούν να μπουν σε ένα χώρο με παντελώς αγνώστους ανθρώπους και να καταφέρουν να γίνουν οι βασιλιάδες της παρέας. Δεν έχουν όμως υπομονή. Σχεδόν καθόλου. Κι αυτό σημαίνει πως αν εκνευριστούν, δε μπορούν να ηρεμήσουν εύκολα.

Καρκίνος

Η ευαισθησία του Καρκίνου είναι το δίκοπο μαχαίρι του. Από τη μια διαθέτει μοναδική ενσυναίσθηση και διάθεση προσφοράς και από την άλλη δε μπορεί να εξηγήσει στους άλλους τι είναι αυτό που αισθάνεται, ενώ συχνά παρεξηγεί καταστάσεις χωρίς λόγο.

Λέων

Ο Λέων έχει μοναδική αυτοπεποίθηση, ακριβώς όπως ο βασιλιάς της ζούγκλας. Επιζητά την προσοχή των άλλων και θεωρεί πως πάντα έχει δίκιο. Εδώ εντοπίζεται και η μεγάλη αδυναμία του, πως συχνά η κρίση του θολώνει μπροστά σε αυτού του είδους την αυτοπεποίθηση.

Παρθένος

Δώσε σε έναν Παρθένο μία δουλειά και θα τη φέρει εις πέρας, ό,τι κι αν συμβεί. Ωστόσο, ό,τι κι αν κάνει ο ίδιος, ακόμα κι αν αποτρέψει μία μεγάλη καταστροφή, πάντα θα σκέφτεται πως μπορούσε να τα είχε καταφέρει καλύτερα.

Ζυγός

Το γούστο του Ζυγού και ο τρόπος με τον οποίο φτιάχνει την καθημερινότητά του – και ενίοτε την καθημερινότητα των άλλων – ώστε να περνάει καλά, είναι δύο από τα πιο ωραία χαρακτηριστικά του. Όταν, όμως, δεν αποφασίσει κάτι αμέσως, μπαίνει στη δίνη της ανασφάλειας και μπορεί να καθυστερήσει καταστάσεις που δε θα τον ευνοήσουν.

Σκορπιός

Ο Σκορπιός είναι ο θεραπευτής του ζωδιακού. Μπορεί να αντιμετωπίσει όλες τις δύσκολες καταστάσεις σε συναισθηματικό επίπεδο και να δώσει στους άλλους εξαιρετικές συμβουλές. Ωστόσο, αν κάποιος πειράξει έναν Σκορπιό χωρίς εκείνος να φταίει, τότε θα πρέπει να περιμένει τα αντίποινά του, και μάλιστα την πιο απίθανη στιγμή.

Τοξότης

Ο ονειροπόλος τοξότης πηγαίνει μπροστά τον κόσμο με τα οράματά του και την διάθεσή του να βελτιώσει τη ζωή όλων. Ωστόσο, πολλές φορές παραμένει στα όνειρα, γιατί δεν έχει καλλιεργήσει τόσο την πρακτική του πλευρά.

Αιγόκερως

Στο πιο φιλόδοξο ζώδιο χρωστάμε την υπερπήδηση εμποδίων που ως ανθρωπότητα δε θα τολμούσαμε να κάνουμε ίσως και ποτέ. Από την άλλη όμως, για τους Αιγόκερους όλα τα πράγματα είναι είτε λευκά είτε μαύρα, πράγμα που τους οδηγεί στη λήψη λανθασμένων αποφάσεων.

Υδροχόος

Το πιο ανθρωπιστικό ζώδιο από τα 12 διαθέτει τη φιλοσοφική φύση που χρειαζόμαστε για να βλέπουμε διαφορετικές πτυχές των πραγμάτων. Όμως, αυτό δε συμβαίνει πάντα, ιδίως όταν ο Υδροχόος είναι πολύ απλά στον κόσμο του και δε δίνει σημασία σε κανέναν και σε τίποτα.

Ιχθύες

Διαισθητικά και με μεγάλα αποθέματα φαντασίας, τα ψάρια έχουν ευαίσθητη ψυχή και μπορούν να καταλάβουν τα άλλα ζώδια οτιδήποτε κι αν περνάνε, δείχνοντας τεράστια ενσυναίσθηση. Ωστόσο, πολλές φορές θυματοποιούνται κατά λάθος και γκρινιάζουν πάρα πολύ.

Τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία κάθε ζωδίου – trikala365.gr

Δείτε: Ετήσιες προβλέψεις ζωδίων  και Χαρακτηριστικά ζωδίων

Δείτε σχετικά άρθρα της κατηγορίας “ΖΩΔΙΑ”

Ακολουθήστε το Trikala365.gr στο Google News  για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Δείτε επίσης

Δείτε τα τελευταία δημοσιεύματα
Back to top button