Τα ρεβίθια βοηθούν όσους έχουν διατροφικές αλλεργίες

Τα ρεβίθια πέρα από θρεπτικά είναι και από τα παλαιότερα όσπρια που καλλιεργούνται από τον άνθρωπο.
Τα ρεβίθια βοηθούν όσους έχουν διατροφικές αλλεργίες – Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, σε φυτικές ίνες και σε αντιοξειδωτικά.
Πολλές ερευνητικές μελέτες συνδέουν την κατανάλωση των ρεβιθιών με μειωμένους καρδιαγγειακούς κινδύνους, καλύτερη πέψη και αυξημένο κορεσμό που βοηθά στον έλεγχο των θερμίδων.
Τα ρεβίθια, όμως, έχουν και ένα άλλο πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, αφού μπορούν να μπουν σε όλα σχεδόν τα διατροφολόγια.
Δεν περιέχουν γλουτένη, είναι vegan και ακίνδυνα για όσους έχουν αλλεργία στους ξηρούς καρπούς.
Μπορούν να αντικαταστήσουν το αλεύρι σε πολλά προϊόντα και η γεύση τους μοιάζει με εκείνη των ξηρών καρπών.
Για τα 15 εκατομμύρια άτομα που διαγιγνώσκονται με τροφικές αλλεργίες, απαιτείται ένα συγκεκριμένο διατροφολόγιο.
Η βιομηχανία τροφίμων τα τελευταία χρόνια βρίσκει συνεχώς εναλλακτικές λύσεις όχι μόνο για τις διατροφικές αλλεργίες, αλλά και για όσους δεν θέλουν απλά τη γλουτένη στη διατροφή τους.
Τα ρεβίθια αποτελούν βάση για πολλά νέα προϊόντα, που μπορούν να μπουν στο διατροφολόγιο όλων.
*** Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν έχουν στόχο να αντικαταστήσουν τις ιατρικές συμβουλές και δεν θα πρέπει να προβείτε σε καμία ενέργεια πριν συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.
Τα ρεβίθια βοηθούν όσους έχουν διατροφικές αλλεργίες – trikala365.gr
Δείτε Σχετικά Δημοσιεύματα της κατηγορίας “ΔΙΑΤΡΟΦΗ” – Ακολουθήστε το Trikala365.gr στο Google News για τις σημαντικότερες ειδήσεις