Επικαιρότητα

Τα Τρίκαλα υποδέχθηκαν τα Άχραντα Πάθη του Κυρίου

Τα υποδέχθηκαν τα Άχραντα Πάθη του Κυρίου… στον ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων

Με συγκίνηση και ευλάβεια η πόλη του Αγίου Βησσαρίωνος υποδέχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στον ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων τα Άχραντα Πάθη του Κυρίου από την ιερά μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας.

 

Τα Άχραντα Πάθη μετέφερε ο Καθηγούμενος της μονής Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Πουλής και τα υποδέχτηκαν στα προπύλαια του ναού οι Μητροπολίτες Σταγών κ. Θεόκλητος, Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, κληρικοί της Μητροπόλεως καθώς και πλήθος ευλαβών χριστιανών.

Να αναφερθεί ότι το ιερό κυτίο περιέχει τεμάχιο από το Τίμιο Ξύλο, τεμάχιο από τον ακάνθινο στέφανο του Χριστού, τεμάχιο από την ιερά Χλαμύδα, τεμάχιο από τον ιερό σπόγγο καθώς και λαξευμένο μάρμαρο από τον Πανάγιο Τάφο.

Ακολούθησε δέηση έμπροσθεν των Αχράντων Παθών του Κυρίου και στη συνέχεια τελέστηκε μέγας αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σταγών κ. Θεοκλήτου και συγχοροστατούντος του οικείου Μητροπολίτη Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου.

 Θα παραμείνουν προς προσκύνηση και ευλογία μέχρι και την Δευτέρα 18 Μαρτίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Καλλίνικος Πουλής, ο οποίος, αφού μετέφερε τις ευχές του κ. Αμβροσίου, έκανε μια ιστορική αναδρομή της προελεύσεως των Αχράντων Παθών μέχρι της στιγμής που αφιερώθηκαν στην ιερά μονή και υπογράμμισε πως «σήμερα στην πόλη σας μετέφερα τον πόνο, την θλίψη, την ειρωνεία και τα βάσανα».

Ο Καθηγούμενος της μονής, απευθυνόμενος στους δυο ιεράρχες…

Κλείνοντας, ο Καθηγούμενος της μονής, απευθυνόμενος στους δυο ιεράρχες, σημείωσε πως «θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά γιατί διακρίνω μια μεγάλη αδελφική αγάπη μεταξύ σας η οποία εύχομαι να παραμείνει έτσι εσαεί. Αφού, από την πείρα μου όλα αυτά τα χρόνια μέσα στην εκκλησία, έχω την εντύπωση ότι δεν υπάρχει και πολύ μεγάλη σύμπνοια μεταξύ και αρχιερέων και ιερέων και αδερφών μας χριστιανών».

Τέλος, κ. Χρυσόστομος με τη σειρά του ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο για την άδεια και ευλογία που έδωσε ώστε να κομισθούν τα Άχραντα Πάθη στα Τρίκαλα, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον ιεράρχη της γειτονικής επαρχίας κ. Θεόκλητο, ο οποίος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στα Τρίκαλα, καθώς και τον π. Καλλίνικο με τη συνοδεία του

Τα Τρίκαλα υποδέχθηκαν τα Άχραντα Πάθη του Κυρίου

Πηγή: orthodoxia

Τα Τρίκαλα υποδέχθηκαν τα Άχραντα Πάθη του Κυρίου

*** Δείτε τα Τελευταία Δημοσιεύματα για τα Τρίκαλα,  Ειδήσεις που μας αφορούν, Ειδήσεις - Γεγονότα, από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο Trikala365.gr
Tags
Back to top button