Το 2021 θα παραδοθεί το νότιο τμήμα του Ε65 από Λαμία έως Ξυνιάδα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται πλέον η κατασκευή του νοτίου τμήματος του Ε65, του μόνου μεγάλου δημόσιου έργου που ξεκίνησε αυτή την περίοδο.

Το 2021 θα παραδοθεί το νότιο τμήμα του Ε65 από Λαμία έως Ξυνιάδα! Μισό έτος μετά την έναρξη των εργασιών, έχει κατασκευαστεί περίπου 10% του αυτοκινητόδρομου Λαμίας – Ξυνιάδας – Τρικάλων, με αποτέλεσμα η συνολική πρόοδος του έργου να πλησιάζει το 40%.

Να σημειωθεί ότι πιθανότατα το οδικό τμήμα θα παραδοθεί ολόκληρο το 2021 και όχι τμηματικά, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρείχε στην «Κ» η κοινοπραξία Κεντρική Οδός (στην οποία έχει παραχωρηθεί ο Ε65, μαζί με το πέταλο του Μαλιακού), οι εργασίες πραγματοποιούνται σήμερα παράλληλα σε όλα τα μέτωπα.

Τα τρία εργοτάξια βρίσκονται στο Λιανοκλάδι (για τα πρώτα 15 χλμ. του έργου), στη Στύρφακα (από το 15ο χλμ. έως τη νότια είσοδο της σήραγγας Οθρυος) και στην Ανάβρα (το υπόλοιπο μέχρι την Ξυνιάδα).

Από τεχνικής άποψης…

το έργο περιλαμβάνει επτά γέφυρες διπλού κλάδου, όλες στα τελευταία 12 χλμ. του έργου, όπου το ανάγλυφο είναι ορεινό. Η μεγαλύτερη από τις γέφυρες θα έχει μήκος 310 μ. και θα βρίσκεται στο 26ο χλμ.

Οσον αφορά στο κόστος…

ο προϋπολογισμός του έργου είναι 300 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. Σύμφωνα με την Κεντρική Οδό, στο έργο είχαν πραγματοποιηθεί εργασίες ύψους 120 εκατ. ευρώ έως το 2010.

Οταν ολοκληρωθεί, το τμήμα Λαμίας – Ξυνιάδας θα παραχωρηθεί στην Κεντρική Οδό, η οποία θα έχει την ευθύνη λειτουργίας του, με το κόστος να καλύπτεται από τα έσοδα των διοδίων.

Περισσότερα τεχνικά στοιχεία για το έργο εδώ: kathimerini.gr

Το 2021 θα παραδοθεί το νότιο τμήμα του Ε65 από Λαμία έως Ξυνιάδα
Τρικαλινά Νέα
Τα νέα της ημέρας
Βρες Εύκολα
Back to top button
Close