Το σπάνιο φαινόμενο που έφερε η “Βικτώρια”

Ο αφρός της θάλασσας “βγήκε” στην στεριά σαν χιόνι. Εντυπωσιακές εικόνες από τους Ωθωνούς. Πώς εξηγούν το φαινόμενο οι επιστήμονες.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι δυνατοί άνεμοι μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια, πλημμύρισαν σπίτια, «εξαφάνισαν παραλιακούς δρόμους και προκάλεσαν κατολισθήσεις, ακόμα και κατάρρευση μέρους κτηρίου.

Τα μανιασμένα κύματα δημιούργησαν ένα σπάνιο φαινόμενα σε παραλία των Ωθωνών.

Ενδεικτικές είναι οι εικόνες που δείχνουν ότι ο αφρός της θάλασσας βγήκε στην στεριά και έμοιαζε με… χιόνι!

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, δεν πρόκειται φυσικά για στρωμένο χιόνι, αλλά ένα παχύ στρώμα αφρού, που παρασύρθηκε από τη θάλασσα στην ξηρά, λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Το σπάνιο φαινόμενο που έφερε η “Βικτώρια” 1

«Το θαλασσινό νερό περιέχει διαλυμένα άλατα, πρωτεΐνες, λίπη, νεκρά φύκια και άλλους ρύπους, και πολλά ακόμη μικροσωματίδια οργανικής και ανόργανης ύλης. Ο συνδυασμός υψηλού κυματισμού και ανάδευσης οδηγεί στο φαινόμενο σχηματισμού ενός παχέως στρώματος αφρού στις ακτές που παρασύρεται από τους ανέμους», αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση του meteo.gr και διευκρινίζεται πως «δεν αποτελεί κίνδυνο για τον άνθρωπο, τουλάχιστον στη μορφή που παρατηρείται σήμερα στην Κέρκυρα».

Φωτογραφίες: othonimmobiliaire

Το σπάνιο φαινόμενο που έφερε η “Βικτώρια”
Back to top button
Close