Η ελληνική σημαία στα ροζ!

Η ροζ ελληνική σημαία στο Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης και η εντολή απόσυρσης

Η ελληνική σημαία στα ροζ! – Η φωτογραφία δεν είναι «φτιαγμένη». Πρόκειται για …έμπνευση καλλιτέχνιδας η οποία παρουσιάστηκε στο προξενείο μας στις ΗΠΑ.

Η σημαία αυτή φιλοξενείται στο ελληνικό Γενικό Προξενείο στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο έκθεσης της Τζόρτζια Λάλε, που πραγματεύεται το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας και των εγκλημάτων με θύματα γυναίκες.

Έργο τέχνης για την ενδοοικογενειακή βία και τα εγκλήματα με θύματα γυναίκες

Σύμφωνα με την περιγραφή του “το έργο τέχνης δημιουργείται από σεντόνια, δωρεά γυναικών που ζουν στην Ελλάδα.

Αυτές οι γυναίκες έχουν φαινομενικά λίγα κοινά πράγματα, αλλά όλες έχουν ξαπλώσει σε αυτά τα σεντόνια απελπισμένες και φοβισμένες.

Η πλειονότητα των θυμάτων γυναικοκτονίας δολοφονούνται στα σπίτια τους και στα κρεβάτια τους. Η ζωή τους τελειώνει στο κρεβάτι που στρώνουν κάθε πρωί. Τα σεντόνια τους απορροφούν το αίμα τους”.

Έξαλλος ο Δημήτρης Νατσιός (Βουλευτής της Νίκης) με τη ροζ ελληνική σημαία από το βήμα της Βουλής

«Η σημαία μας είναι γαλανόλευκη και βάφεται με κόκκινο μόνο με το αίμα των ηρώων μας» είπε ο Δημήτρης Νατσιός εκφράζοντας την δυσφορία του για έκθεμα που φιλοξενείται στο Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης, κρατώντας μια φωτογραφία με την Ελληνική σημαία σε χρώμα ροζ.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης έδωσε εντολή να αποσυρθεί η ροζ ελληνική σημαία

Παρά τον συμβολικό της χαρακτήρα, ωστόσο, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, η ροζ ελληνική σημαία αποσύρεται άμεσα από την έκθεση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

Η Τζόρτζια Λάλε

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Real FM για την απόσυρση της ροζ ελληνικής σημαίας, η Γεωργία Λαλέ σχολίασε:

«Λυπάμαι που παρερμηνεύτηκε το έργο μου. Τα θύματα γυναικοκτονίας και ενδοοικογενειακής βίας είναι ήρωες στον αγώνα για το δικαίωμα στη ζωή και την ελευθερία στην Ελλάδα και παγκοσμίως».

– Δείτε Σχετικά Δημοσιεύματα στην κατηγορία “ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ”
– Ακολουθήστε το Trikala365.gr στο Google News  για τις σημαντικότερες ειδήσεις

trikala365.gr

Δείτε επίσης

Δείτε τα τελευταία δημοσιεύματα
Back to top button