Εξαφανίσετε τις γρατσουνιές από τις inox επιφάνειες

Γρατσουνιές σε inox επιφάνειες – Πολλές συσκευές όπως το ψυγείο ή ο φούρνος σας είναι φτιαγμένες από inox. Το ίδιο ισχύει και για το νεροχύτη, ο οποίος είναι φτιαγμένος από παρόμοιο υλικό.

Εξαφανίσετε τις γρατσουνιές από τις inox επιφάνειες – Πώς γίνεται, όμως, να αντιμετωπίσετε την εμφάνιση γρατσουνιών σε αυτά; Δεν υπάρχει λόγος για να ανησυχείτε, καθώς οι ειδικοί έχουν τις λύσεις. Αναλυτικότερα:

Ακολουθούν τέσσερις τρόποι για να εξαφανίσετε τις γρατσουνιές σε inox επιφάνειες

– Ξίδι: Ξεκινήστε καθαρίζοντας τις επιφάνειές με ένα μαλακό πανί και λίγο ξίδι διαλυμένο σε νερό. Το ξίδι δεν είναι τοξικό και θα τις κάνει να γυαλίσουν. Σκουπίστε με ένα μαλακό πανί. Οι επιφάνειές σας χρειάζεται να είναι καθαρές για να μπορέσετε να εντοπίσετε που ακριβώς έχουν αλλοιωθεί και υπάρχει περίπτωση, αν οι γρατσουνιές είναι μικρές, να μην χρειαστεί να κάνετε κάτι άλλο για να τις απομακρύνετε.

– Δοκιμάστε το ελαιόλαδο: Βάλτε μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου σε ένα μαλακό πανί και απλώστε το στην επιφάνεια. Διπλώστε το πανί στη μέση, ώστε να είναι απ’έξω η καθαρή πλευρά του πανιού και βάλτε λίγο ξίδι. Σκουπίστε την επιφάνεια με το ξίδι για να απομακρύνετε το ελαιόλαδο και με ένα στεγνό πανί σκουπίστε ότι έχει μείνει μέχρι η επιφάνειά σας να είναι απόλυτα στεγνή.

– Μαγειρική σόδα: Η μαγειρική σόδα, εκτός από το γεγονός ότι είναι χρήσιμη στη μαγειρική, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και για… τις γρατσουνιές του ψυγείου σας! Είναι οικονομική και αποτελεί ένα φυσικό, μη τοξικό καθαριστικό για τις μεταλλικές επιφάνειες. Φτιάξτε μια πάστα με νερό και 3 κουταλάκια σόδα. Τρίψτε την επιφάνεια με το μείγμα και καθαρίστε την με νερό.

– Για δύσκολες γρατσουνιές: Αν τα παραπάνω δεν σαν έχουν οδηγήσει σε κάποιο αποτέλεσμα, μπορείτε να πάρετε πιο.. δραστικά μέτρα. Η πρώτη σας επιλογή είναι ένα αντισκωριακό σπρέι. Δοκιμάστε το στις inox επιφάνειές σας. Αρκεί μια μικρή ποσότητα, πάντα χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανί για να το απλώσετε και να το στεγνώσετε. Ωστόσο, προσέξτε αν έχετε παιδιά, να μην έρθουν σε επαφή.

Η δεύτερη επιλογή σας είναι το κερί καρναούβης.

Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να βρείτε κάποιο κερί αυτοκινήτου που περιέχει κερί καρναούβης. Απλώστε σε μια μικρή επιφάνεια, κάντε ένα τεστ και αν όλα πάνε καλά, γυαλίστε και την υπόλοιπη επιφάνεια και κάντε τις inox επιφάνειές να φαίνονται τόσο λαμπερές όσο ήταν όταν τις αγοράσατε!

Εξαφανίσετε τις γρατσουνιές από τις inox επιφάνειες – trikala365.gr +

Δείτε επίσης

Δείτε τα τελευταία δημοσιεύματα
Back to top button