Χρυσοθήρες στην εποχή του κορονοϊού – Έσκαψαν για θησαυρό στην Κορομηλιά Καλαμπάκας

Δεν κράτησαν τις αποστάσεις γιατί… είναι πολλά τα λεφτά. Όρμησαν στον ορεινό οικισμό της Κορομηλιάς στην Καλαμπάκα Τρικάλων, τρύπησαν τη γη και έψαξαν για τον θησαυρό των ανταρτών.
Χρυσοθήρες στην εποχή του κορονοϊού – Έσκαψαν για θησαυρό στην Κορομηλιά Καλαμπάκας – Άγνωστο είναι ποιοι, πότε και πώς ανέβηκαν στα 1150 μέτρα στις πλαγιές της νότιας Πίνδου και του Κόζιακα, στο ορεινό θέρετρο της Κορομηλιάς, στα Τρίκαλα.
Οι μόνιμοι κάτοικοι επισκέπτονται το γραφικό βλαχοχώρι μόνο τα καλοκαίρια, αλλά αρκετοί έχουν ακούσει την ίδια ιστορία. «Ήταν κάποτε μια ομάδα ανταρτών που έκρυψαν εδώ μεγάλο θησαυρό….».
Και βρήκαν ευκαιρία, μέσα στην καραντίνα, κάποιοι επίδοξοι χρυσοθήρες να κάνουν την αναζήτησή τους.
Όπως έκαναν παλιότερα και στην Γλυκομηλιά Τρικάλων, όπου πήγαν ένα βράδυ με αλυσοπρίονα και επιχείρησαν να ρίξουν τον αιωνόβιο πλάτανο της πλατείας, το εσωτερικό του οποίου ήταν γεμάτο λίγες. Οι λίρες δεν βρέθηκαν και ο πλάτανος λαβώθηκε ανεπανόρθωτα.
Το έχει φαίνεται η περιοχή…Στα Τρίκαλα και γενικά στο θεσσαλικό κάμπο οργιάζουν οι θρύλοι για κρυμμένους θησαυρούς. Όλοι ψάχνουν…
Η πιο γνωστή και επώνυμη ιστορία είναι αυτή του ελληνοαυστραλού, Βαγγέλη Δήμα, ο οποίος τήρησε τα νόμιμα και εξοπλισμένος με όλες τις άδειες και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, ως άλλος Ιντιάνα Τζόουνς, ψάχνει για χρυσάφι στην Βασιλική, στην Βλαχάβα, στο σπήλαιο της Θεόπετρας και στη Χρυσαυγή. Στα Τρίκαλα πάντα, τόπο καταγωγής του.
Η περιπέτεια του Βαγγέλη Δήμα προκάλεσε ντελίριο στον ίδιο, αλλά και στα μέσα ενημέρωσης, έγινε μάλιστα θέμα μέχρι στο BBC, αλλά και στα τουρκικά κανάλια, που βρήκαν ευκαιρία να ζητήσουν…ποσοστό για λογαριασμό του τουρκικού κράτους, αφού ο θησαυρός ήταν του Αλή Πασά και περιλαμβάνει πολύτιμους λίθους και χρυσές λίρες.
Τριάντα τόνους ζυγίζει το χρυσάφι που ψάχνει αρχής γενομένης από το 2012 στην Βασιλική, όπου όμως το δωμάτιο βρέθηκε, αλλά αντί για κασέλες έκρυβε νερό, το οποίο εκμεταλλεύονται μέχρι σήμερα οι αγρότες της περιοχής για τις καλλιέργειές του.
Ο Β. Δήμας δεν το έβαλε κάτω και επέστρεψε το 2015, αυτή τη φορά στη Χρυγαυγή και το 2017 στη Βλαχάβα.
Όλες οι προσπάθειές του δεν είχαν αποτέλεσμα και τώρα ανασυντάσσει τις δυνάμεις του, μελετά τους χάρτες του και θα επιστρέψει σε άλλες συντεταγμένες.
ethnos.gr / foto: stagonnews.gr