Κανένα πρόστιμο σε 25 ελέγχους που έγιναν από κλιμάκια της ΕΑΔ στα Τρίκαλα

H Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και σε συντονισμό με το Υπουργείο Υγείας και το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας προχωρούν σε ελέγχους ορθής εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του SARS COV-2.
Κανένα πρόστιμο σε 25 ελέγχους που έγιναν από κλιμάκια της ΕΑΔ στα Τρίκαλα – Κλιμάκια της ΕΑΔ κατά την περίοδο 25 Μαΐου έως 7 Ιουνίου 2020 έλεγξαν συνολικά 714 σημεία ενδιαφέροντος στα 50 εκ των οποίων καταγράφηκαν παραβάσεις (ποσοστό 7%) και επιβλήθηκαν 80 πρόστιμα συνολικού ύψους 15.300€ .
Ο βασικός λόγος επιβολής προστίμων ήταν η μη χρήση ή η μη ορθή χρήση προστατευτικής μάσκας από τους εργαζόμενους κυρίως στα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.
Οι έλεγχοι διεξήχθησαν σε σημεία συγκέντρωσης και εξυπηρέτησης των πολιτών όπως: εμπορικά καταστήματα, εμπορικά κέντρα, Super Market, καφετέριες, εστιατόρια, μπάρ, τράπεζες, φροντιστήρια, φαρμακεία, ιατρεία, take-away, delivery, δημόσιες υπηρεσίες, πάρκα, παιδικές χαρές, φαρμακεία, ΚΤΕΛ, ΙΚΤΕΟ και σταθμούς τρένων .
Σε ότι αφορά την περιοχή μας στο ν. Τρικάλων επίσης είχαμε 25 ελέγχους και δεν βεβαιώθηκε κανένα πρόστιμο.
Οι Επιθεωρητές-Ελεγκτές προέβησαν σε συστάσεις όπου αυτό κρίθηκε αναγκαίο ως προς την τήρηση των αποστάσεων και την ενίσχυση των μέτρων ατομικής προστασίας (π.χ. αντισηπτικά εντός των καταστημάτων/υπηρεσιών) και απάντησαν σε ερωτήσεις των επιχειρηματικών/επαγγελματιών ως προς την ορθή εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας.
news4health.gr